Nieuws

jun
3

Filmfonds opent Wildcards-oproep voor talentvolle filmmakers

Tot en met 7 juli 2015 kunnen bij het Filmfonds inzendingen worden ingediend binnen het Wildcards-programma. Er zullen in principe drie Wildcards Documentaire ( 40.000), twee Wildcards Fictie ( 80.000) en n Wildcard Animatie ( 40.000) worden uitgereikt. Met dit bedrag dient de winnaar een nieuwe documentaire, fictiefilm of animatiefilm te realiseren. De aanvrager moet een filmmaker of videokunstenaar zijn, die dit academiejaar als bachelor afstudeert aan een film- of kunstacademie. Tevens geldt dat de aanvrager als regisseur een documentaire, fictiefilm of animatiefilm als afstudeerfilm moet hebben gerealiseerd. Deze afstudeerfilm moet bij de aanmelding worden bijgevoegd.
De filmconsulenten voor Talentontwikkeling, Animatie en Filmisch Experiment & Documentaire selecteren gezamenlijk uit alle inzendingen de Wildcards. De winnaars van de Wildcards worden bekend gemaakt tijdens het Nederlands Film Festival (23 september tot en met 2 oktober 2015). Wildcard-winnaars kiezen vervolgens zelf een onderwerp voor een nieuw project. De productie van de film wordt begeleid door een coach die in overleg met het Fonds wordt gekozen. Voor deze coaching is een additionele bijdrage beschikbaar. Verder werkt de Wildcardwinnaar samen met een filmproducent, die in overleg met het Fonds gekozen wordt. Voor deze producent is ook een additionele bijdrage beschikbaar.

De nieuwe film wordt in principe binnen 2 jaar opgeleverd en gaat in beginsel in première tijdens het Nederlands Film Festival.

Terug naar overzicht