Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
3

ZonMw opent oproep voor Nationaal Plan Hoofdzaken

De nu gepubliceerde oproep betreft ronde 2 van 'Praktijkoplossingen voor mensen met hersen- en/of psychische aandoeningen sneller realiseren'. Het doel van deze oproep is het versneld realiseren van praktijkoplossingen en implementatie van beschikbare kennis en toepassingen in de zorg voor mensen met hersen- en/of psychische aandoeningen. Te ondersteunen projecten moeten worden uitgevoerd in een geïntegreerd samenwerkingsverband waarin (minimaal) expertise aanwezig is op het gebied van onderzoek, praktijk en (vertegenwoordiging van) ervaringskennis.

In deze ronde is ruimte voor projecten die gaan leiden tot het toepassen van beschikbare/bruikbare kennis over hersen- en/of psychische aandoeningen, die toepassingen naar de (bredere) praktijk brengen en structurele inbedding bevorderen. Resultaten van de gesubsidieerde projecten moeten bijdragen aan oplossingen voor de patiënt van vandaag. Voor de oproep is € 3,4 miljoen beschikbaar. De subsidie bedraagt maximaal € 200.000 per aanvraag, met een looptijd van maximaal één jaar.

Aanvragen kunnen worden ingediend via MijnZonMw. Eerst moet een vooraanmelding worden ingediend. De deadline hiervoor is 23 april 2024. Uitgewerkte subsidieaanvragen kunnen alleen worden ingediend als een vooraanmelding is gedaan. De deadline voor het indienen van de uitgewerkte subsidieaanvraag is 21 mei 2024.

Terug naar overzicht