Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
3

Openstelling Nederlandse deelname Quantum-innovatieprojecten

Quantum-innovatieprojecten
Door Quantum-innovatieprojecten toe te voegen aan de regeling wordt het voor Nederlandse partijen mogelijk om deel te nemen aan de multilaterale EUREKA-openstelling voor R&D-projecten gericht op toegepaste quantum-technologieën die bijdragen aan de Nederlandse Quantumstrategie. Het aangaan van samenwerkingen met partijen buiten Nederland, draagt verder bij aan de concurrentiekracht van Nederlandse partijen op het gebied van quantum.

Het maximale subsidiebedrag voor een Quantum-innovatieproject dat meedoet aan dit onderdeel van EUREKA is vastgesteld op € 400.000. De openstelling voor de uitvoering van een Quantum-innovatieproject is 4 april 2024 tot en met 16 mei 2024. Het plafond bedraagt € 1,5 miljoen.

Global Stars
Verlenging van de openstelling van Global Stars-innovatieprojecten als bedoeld in Globalstars Innovatiecall Brazilië is nodig in verband met de verlengde openstelling van de onderliggende EUREKA call met Brazilië. De nieuwe deadline is 23 mei 2024 (dit was 9 april 2024).

Over de regeling
Het doel van de regeling Internationaal innoveren is het financieel ondersteunen van de Nederlandse deelname aan internationale innovatieprojecten, dat wil zeggen een EUREKA-innovatieproject, XECS-innovatieproject, ITEA4-innovatieproject, AI-innovatieproject, een Quantum-innovatieproject, een waterstof-innovatieproject of Global Stars-innovatieproject.

Terug naar overzicht