Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
3

Nieuwe subsidie voor organisatie topsportevenementen

Subsidie kan worden aangevraagd door een nationale sportbond of een evenementenorganisator. Subsidie kan worden aangevraagd voor de organisatie van een topsportevenement, oftewel een samenhangend geheel van wedstrijden in een bepaalde periode in een tak of takken van sport die kan of kunnen bijdragen aan het nationale topsportbeleid.

De subsidie bedraagt voor de organisatie van een topsportevenement met als deelnemers:

  • senioren zonder handicap: ten hoogste 25% van de totale subsidiabele kosten, tot ten hoogste € 2,5 miljoen;
  • talenten zonder handicap: ten hoogste 50% van de totale subsidiabele kosten, tot ten hoogste € 2 miljoen;
  • talenten of senioren met een handicap: ten hoogste 50% van de totale subsidiabele kosten, tot ten hoogste € 3 miljoen;
  • zowel talenten met een handicap als talenten zonder een handicap: ten hoogste 50% van de totale subsidiabele kosten, tot ten hoogste € 2,5 miljoen; of
  • zowel senioren met een handicap als senioren zonder een handicap: ten hoogste 50% van de subsidiabele kosten voor het deel voor senioren met een handicap en ten hoogste 25% van de subsidiabele kosten voor het deel voor senioren zonder een handicap, tot ten hoogste € 3 miljoen.

Aanvragen kunnen vanaf maximaal zesendertig maanden vóór de aanvang van het topsportevenement worden ingediend bij de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I). Het voor subsidie beschikbare bedrag wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen. Voor 2024 is € 4,7 miljoen beschikbaar, voor 2025 tot en met 2028 jaarlijks € 9,1 miljoen.

Terug naar overzicht