Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
3

REACT-EU-budget Oost-Nederland al zo'n drie keer overvraagd

De belangstelling voor de met ingang van 1 april 2021 opengestelde Beleidsregel Operationeel Programma EFRO Oost-Nederland 2021 (BOPOOST21) is zeer groot.

Op de eerste dag van openstelling zijn namelijk al 53 aanvragen ingediend, waarmee voor € 126.128.272 subsidie wordt aangevraagd. Het beschikbare subsidiebudget is met deze aanvragen binnen één dag al zo'n drie keer overvraagd.

Van de ingediende aanvragen is op dit moment uiteraard nog niet aan te geven of ze ook worden toegekend. Als veel aanvragen worden afgewezen kan het zijn dat er nog budget beschikbaar is. Op dit moment is de verwachting echter dat de eerste call met de 53 aanvragen al is overtekend.

OP-Oost rekent nog wel op een tweede REACT-EU-bijdrage uit Brussel. De hoogte van dit budget én de inhoudelijke invulling van deze tweede openstelling voor REACT-EU wordt naar verwachting eind 2021 bekend, zo meldt de Managementautoriteit van het Operationeel Programma EFRO Oost-Nederland (OP-Oost).

Zie ook: https://www.op-oost.eu/Nieuwsberichten/Grote-belangstelling-REACT-EU-subsidie.html

Over de regeling
Met de Beleidsregel Operationeel Programma EFRO Oost-Nederland 2021 wordt uitvoering gegeven aan het Operationeel Programma EFRO Oost-Nederland voor wat betreft de uit het REACT-EU-programma extra beschikbaar gekomen middelen. Met REACT-EU stimuleert de EU een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie.

Terug naar overzicht