Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
3

Wijziging subsidieplafonds SDG Results: Access to renewable energy

De subsidieplafonds voor het Subsidieprogramma SDG Results: Access to renewable energy (SDGR) zijn gewijzigd.

Voor het programma, dat tot doel heeft om in totaal 2 miljoen arme mensen in ontwikkelingslanden te voorzien van aansluiting op moderne energiediensten via samenwerking met de private sector, is voor de periode 2019 tot en met 2024 nog steeds een budget van € 22,5 miljoen beschikbaar. De verdeling van dit budget over de twee openstellingen en de thema's binnen de eerste openstelling is nu echter gewijzigd.

Voor beide openstellingsrondes was oorspronkelijk € 11,25 miljoen beschikbaar, waarvan € 5.625.000 voor het thema Toegang tot schoon koken met hernieuwbare energie en € 5.625.000 voor het thema Toegang tot decentrale hernieuwbare elektriciteit.

Vanwege de hoge kwaliteit van de aanvragen die in de eerste openstellingsronde zijn ingediend voor het thema Toegang tot schoon koken met hernieuwbare energie én voortschrijdende inzichten rond resultaatgerichte financiering en de impact van elektriciteitstoegang, is nu besloten om in de eerste tenderronde meer resultaatgerichte financiering te verlenen.

Zodoende is het budget voor de eerste tenderronde verhoogd tot € 14.181.889, waarvan € 10.305.259 voor Toegang tot schoon koken met hernieuwbare energie en € 3.876.630 voor Toegang tot decentrale hernieuwbare elektriciteit.

Voor de tweede tenderronde? (waarvan de aanvraagdata nog niet bekend zijn) blijft dan € 8.318.111 over. Dit laatste budget wordt mogelijk weer aangevuld bij het besluit tot vaststelling van de tweede tenderronde. Dan zal ook de verdeling van het budget over de twee thema's bekend worden gemaakt.

Terug naar overzicht