Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
3

OP-Oost 16 april weer open, daarna mogelijk nog een extra openstelling

De bodem van het voor de Beleidsregel Operationeel Programma EFRO Oost-Nederland 2019 (BOPOOST19) beschikbare budget is bijna bereikt.

Mede door het grote aantal aanvragen dat op sluitingsdatum van 31 maart 2020 nog is binnengekomen, zijn de beschikbare budgetten zo goed als ingezet. Op dit moment is er alleen voor het onderdeel Algemene Innovatie voor Gelderse ondernemers nog € 6 miljoen beschikbaar, zo meldt de Managementautoriteit Oost-Nederland.

Extra openstelling
Dit bedrag van € 6 miljoen voor grote R&D-samenwerkingsprojecten zal op basis van de ongewijzigde Beleidsregel 2019 opengesteld worden voor Gelderse ondernemers. Deze eerder deze week al aangekondigde extra openstelling gaat op 16 april 2020 van start en de uiterste indieningsdatum is 30 september 2020.

Behandeling van de aanvragen is op basis van first-come-first-serve (op volgorde van binnenkomst). Een Overijsselse ondernemer of kennisinstelling kan eventueel wel meedoen in een overwegend Gelders project. Meer informatie over de nieuwe openstelling volgt binnenkort.

Nog een extra openstelling?
De managementautoriteit meldt verder dat er op 31 maart 2020, de laatste dag van de openstelling voor Algemene Innovatie en Slimme CO2-reductie?, maar liefst 25 aanvragen zijn ingediend. Om projecten nog een zo lang mogelijke looptijd te geven, wil OP-Oost ook zoveel mogelijk van het resterende budget inzetten voor deze aanvragen.

Hierdoor is pas na de vergadering van de deskundigencommissie van het programma (medio mei) bekend of er nog budget beschikbaar is voor een extra openstelling van Slimme CO2-reductie voor Gelderse en/of Overijsselse ondernemers.

OP-Oost 2021-2027
Er wordt intussen hard gewerkt aan het OP-Oost EFRO-programma voor de periode 2021-2027. De Managementautoriteit Oost-Nederland gaat ervan uit dat ondernemers uit Gelderland en Overijssel in 2021 weer subsidie kunnen aanvragen voor hun slimme en duurzame plannen.

Zie ook: https://www.op-oost.eu/Nieuwsberichten/Laatste-openstellingen-OP-Oost-2014-2020-in-zicht.html

Over de regeling
Met de Beleidsregel Operationeel Programma EFRO Oost-Nederland 2019 wordt uitvoering gegeven aan het Operationeel Programma EFRO Oost-Nederland (OPOOST).

Terug naar overzicht