Nieuws

apr
3

Inschrijving voor NRO-verbindingsprijzen 2019 geopend

Tot en met 8 juli 2019 kunnen kandidaten zich aanmelden voor de NRO-verbindingsprijzen. Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) biedt twee prijzen, één bedoeld voor onderwijsprofessionals die resultaten uit onderzoek hebben gebruikt in de klas, en de ander voor wetenschappers die onderzoeksresultaten hebben vertaald naar de onderwijspraktijk. Aan elke prijs is een geldbedrag verbonden van € 2.000. Op 30 oktober 2019, tijdens NRO-congres, zal de jury de winnaars bekendmaken.

De NRO-verbindingsprijs voor leraren, een initiatief van het NRO in samenwerking met de PO-raad, VO-raad, MBO-raad en de Onderwijscoöperatie, gaat naar een onderwijsprofessional in de school die op een effectieve manier gebruikmaakt van inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Iedereen die direct betrokken is bij de lespraktijk op school kan een project aanmelden, zoals leraren, zorgcoördinatoren en schoolleiders.

 

De NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers is bestemd voor een wetenschapper die zijn of haar onderzoek op een doeltreffende manier heeft weten om te zetten naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk. Deze prijs is een initiatief van het NRO en de Vereniging voor Onderwijs Research (VOR).

 

Een deskundige jury met ervaring op het raakvlak van onderwijsonderzoek, onderwijspraktijk en beleid zal alle inzendingen beoordelen. Begin september dit jaar maakt de jury de drie genomineerden voor beide prijzen bekend.

Terug naar overzicht