Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
3

Tweede call Nano4Sports voor innovatieprojecten

Bij Nano4Sports kunnen tot en met 30 april 2018 mkb- en grote ondernemingen aanvragen indienen voor de tweede call voor innovatieprojecten. Er is voor de Project Partner Light-projecten (PPL) regeling een budget beschikbaar van € 40.000. De subsidie bedraagt 50% mkb'ers en 40% voor grote bedrijven voor een periode tot twaalf maanden. Doel van Nano4Sports is om innovatie in het sport-, beweeg- en gezondheidsdomein te stimuleren door nieuwe innovatieve oplossingen te ontwikkelen.

Nanotechnologie speelt in de call een cruciale rol.

 

Nano4Sports zal zeer geavanceerde sensoren ontwikkelen die een sporter kan dragen tijdens het sporten en hem of haar feedback geven over tal van zaken, zoals de fysieke activiteit, houding, hartslag, spierinspanningen of huidgeleidbaarheid. De focus ligt op lopen en fietsen. In Vlaanderen zal het livinglab-platform Run4Sports & Bike4Sports worden uitgebouwd, een samenwerking van KU Leuven Indoor Atletiekhal, UGent Sport Science Lab, Topsporthal en Wielercentrum Eddy Merckx. Ook in Nederland zullen bestaande SportFieldLabs deelnemen aan deze pilot tests. Er wordt vraaggestuurd te werk gegaan. Sporters zullen in een vroeg stadium van de technologieontwikkeling betrokken worden zodat rekening wordt gehouden met hun specifieke wensen.

 

Doel van de regeling voor Project Partner Light-projecten (PPL) is de uitwerking en uitvoering van innovatieprojecten. Nano4Sports ondersteunt PPL in het programmagebied van Interreg Vlaanderen - Nederland om de ontwikkeling en implementatie van nieuwe technologische oplossingen voor fysieke activiteiten lopen &fietsen en continue monitoring te stimuleren. Hierbij wordt steeds gebruikgemaakt van de dienstverlening van één of meerdere Sportfieldlabs, die aangewend worden voor het uittesten van nieuw ontwikkelde technologieën.

Terug naar overzicht