Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
3

NWO publiceert call Zwaartekracht

NWO heeft een nieuwe call gepubliceerd van het programma Zwaartekracht. Het gaat om de call voor 2018/2019. Zwaartekracht brengt toponderzoekers in een vakgebied of uit meerdere vakgebieden samen in consortia en bevordert vernieuwing, excellentie en internationale positie van het Nederlandse onderzoek. Het aanvraagformulier komt in de tweede helft van april beschikbaar. In totaal is er een budget beschikbaar van € 115,3 miljoen.

Met het Zwaartekrachtprogramma wil de overheid onderzoek van consortia van toponderzoekers in Nederland stimuleren. De onderzoekers moeten in hun vakgebied vernieuwend en invloedrijk onderzoek verrichten. Het Ministerie van OCW heeft NWO gevraagd de selectieprocedure voor dit eerste geldstroomprogramma uit te voeren.

 

De Colleges van Bestuur van de volgende universiteiten kunnen aanvragen bij NWO indienen:

Erasmus Universiteit Rotterdam, Open Universiteit Nederland, Protestantse Theologische Universiteit, Radboud Universiteit, Rijksuniversiteit Groningen, Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven, Theologische Universiteit Apeldoorn, Theologische Universiteit Kampen, Universiteit Leiden, Universiteit Maastricht, Universiteit Twente, Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam, Universiteit van Tilburg, Universiteit voor Humanistiek, Vrije Universiteit Amsterdam, Wageningen Universiteit en Researchcentrum.

 

Elk College van Bestuur mag maximaal 4 aanvragen indienen. Het treedt voor die aanvragen op als penvoerder van het consortium. 

Terug naar overzicht