Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
3

OCW publiceert regeling stimulering doorstroom niet verwant mbo-pabo

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt de komende twee jaar subsidie beschikbaar voor de niet-verwante overgang van het mbo naar de pabo in de grote steden Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Niet-verwant geldt voor de mbo-studenten die geen opleiding onderwijsassistent hebben gevolgd. Dit moet leiden tot een meer gemêleerde instroom in de opleiding. Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 1 mei 2017.

De subsidie is bedoeld om de groep mbo-studenten te bereiken die met het bestaande ondersteuningstraject onvoldoende bediend wordt en waarvoor het nu niet (meer) vanzelfsprekend is om naar de pabo te gaan. Dit is met name het geval voor studenten die pas aan het einde van de mbo-opleiding beslissen naar de pabo te gaan, terwijl het startmoment van het ondersteuningstraject al aan het begin van het laatste mbo-jaar ligt.

 

De financiële bijdrage ligt tussen de € 125.000 en € 300.000. Per stad wordt maximaal één subsidie verstrekt. De regeling wordt uitgevoerd door Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Terug naar overzicht