Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
3

NRO oproep Innovatiecentra voor- en vroegschoolse educatie open

Bij het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) kunnen tot en met 18 april 2017 intentieverklaringen worden ingediend voor Innovatiecentra voor- en vroegschoolse educatie (vve). Doel van dit programma is om innovaties die de kwaliteit van voor- en vroegschoolse educatie verbeteren, te onderzoeken. Er is een budget beschikbaar van € 846.000. Hiervan wordt één project gehonoreerd.

Er kunnen aanvragen worden ingediend voor onderzoek naar vijf al geselecteerde innovatiecentra vve, bestaande uit een gemeente en voorschoolse instellingen, eventueel aangevuld met overige organisaties.  De geselecteerde innovatiecentra zullen samen met een onderzoeksteam een innovatieve maatregel uitwerken en implementeren. Tegelijkertijd wordt onderzoek gedaan naar de werking en de effecten.

 

In aanmerking voor subsidie komen (consortia van) onderzoekers, verbonden aan Nederlandse universiteiten of onderzoeksinstellingen die hieraan gelieerd zijn, instellingen voor hoger beroepsonderwijs, of andere onderzoeksinstellingen waar onderwijsonderzoek wordt uitgevoerd. De deadline voor het indienen van een uitgewerkte aanvraag is 9 mei, 2017.

Terug naar overzicht