Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
3

Stageregeling A+O Fonds Gemeenten tijdelijk gesloten

Per 31 maart 2015 is de Stageregeling van het A+O Fonds Gemeenten gesloten voor het indienen van aanvragen. De grote hoeveelheid aanvragen die is ontvangen, wordt momenteel door de Subsidie Helpdesk verwerkt. Hiervoor staat een looptijd van ongeveer 8 weken. Aanvragen worden toegekend zolang er nog budget beschikbaar is. De Stageregeling wordt op 1 september 2015 wel weer heropend. Hiermee beoogt het Fonds een betere spreiding van de aanvragen over het jaar en kan zij ook aanvragen honoreren van stagecontracten die beginnen na de zomerperiode. Voor deze aanvragen geldt dat stagecontracten op of na 1 september dienen te beginnen.

Met de Stageregeling kan door het A+O fonds Gemeenten subsidie worden verstrekt voor mbo-, hbo- en wo-stageplaatsen binnen gemeentelijke organisaties. Hiermee kunnen toekomstige medewerkers worden klaargestoomd voor de gemeentelijke arbeidsmarkt. Per stageplaats (voor een periode van minimaal 300 uur) geldt een vast subsidiebedrag van € 500.

Overigens wijst het A+O Fonds gemeentelijke werkgevers op de Jongerenregeling. Hiermee kan een gemeente subsidie ontvangen voor jongeren die minimaal zes maanden in dienst zijn. Deze subsidie varieert van € 1.000 tot € 7.500.

Terug naar overzicht