Nieuws

apr
3

Gamescom Keulen 2015: Open Oproep voor gamemakers

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en de Dutch Games Association roepen makers in de gamesindustrie op om een voorstel in te dienen, dat gericht is op deelname aan het Holland Paviljoen tijdens de Gamescom Keulen 2015. Maximaal 10 voorstellen zullen subsidie ontvangen op basis van de Deelregeling Architectuur. De Gamescom Keulen (augustus 2015) is een belangrijke beurs in Europa op gamesgebied. Tot en met 1 mei 2015 is het mogelijk een game, inclusief motivatie, in te sturen.
De Gamescom kent een consumentenonderdeel en een B2B-deel. Hierdoor is de Gamescom een ideale plek voor mensen in de gamesindustrie om nuttige contacten op te doen. Het Stimuleringsfonds en de Dutch Games Association werken samen met Control Magazine en Dutch Game Garden aan een programma voor jonge makers tijdens de Gamescom Keulen 2015. De Dutch Games Association organiseert ook dit jaar het Holland Paviljoen tijdens de Gamescom. Geselecteerde deelnemers krijgen de mogelijkheid hun game te tonen op een demoplek in het open gedeelte van het Holland Paviljoen. In samenwerking met Control Magazine verzorgt het Stimuleringsfonds ook een internationaal tijdschrift over independent games uit Nederland en de geselecteerde deelnemers. Voorafgaand aan de Gamescom wordt een pitchtraining voor de deelnemers georganiseerd.

Deelnemers dienen bij voorkeur te voldoen aan de volgende richtlijnen:

de rechtsvorm van de aanvrager is een eenmanszaak, zzp of VOF;
is niet ouder dan 5 jaar;
heeft niet meer dan 5 werknemers;
heeft niet eerder deelgenomen aan een Holland Paviljoen op Gamescom (organisaties die hebben deelgenomen aan INDIGO op Gamescom 2013 kunnen wel indienen).

Terug naar overzicht