Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
3

ERANID Strategic Research Agenda gepubliceerd

ERANID, de European Research Area Network on Illicit Drugs, heeft de Strategic Research Agenda (SRA) gepubliceerd. Met deze publicatie gaat de volgende fase van start, de lancering de eerste subsidieronde in 2015. Klik hier voor inzage in de Strategic Research Agenda.

Het ERANID programma beoogt samenwerking in drugsonderzoek te stimuleren en daardoor beter gefundeerde beleidsbeslissingen mogelijk te maken. ERANID zal multidisciplinaire onderzoeksactiviteiten stimuleren binnen de sociaaleconomische en geesteswetenschappen, rond thema’s als nieuwe drugs, kwetsbare groepen en demografische ontwikkelingen binnen drugsgebruikende populaties. Ook onderwerpen die meer op het vlak van Veiligheid en Justitie liggen, zoals transport en handel in drugs en de daaraan gerelateerde criminaliteit, horen tot het werkgebied.


ERANID start als een samenwerkingsverband van elf partners uit zes EU-landen: Nederland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Portugal. Andere organisaties uit Europese en andere landen worden betrokken bij het programma. ZonMw coördineert het traject.

Terug naar overzicht