Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
3

Investering van € 4,5 miljoen in Noord-Brabantse vrijetijdseconomie

Noord-Brabant gaat € 4,5 miljoen investeren in de vrijetijdseconomie. Een deel van dit budget wordt ingezet voor VisitBrabant|Connect Brabant, een nieuwe organisatie die de provincie uit wil laten groeien tot de meest innovatieve en gastvrije regio van Europa.

Visit Brabant|Connect Brabant wil een vernieuwd en verbeterd aanbod gaan ontwikkelen, waardoor bezoekers worden aangespoord, langer in de regio te verblijven. Deze beweging versterkt de structuur van de
Brabantse vrijetijdseconomie, waardoor er meer wordt besteed en ook meer werkgelegenheid wordt gecreëerd. De beweging bestaat uit twee pijlers. VisitBrabant richt zich op de consument. ConnectBrabant brengt partijen samen, zodat er gezamenlijk product/markt combinaties kunnen worden ontwikkeld.

De investering is een startimpuls. Het is de bedoeling, dat het verdienmodel van VisitBrabant ervoor gaat zorgen, dat de organisatie over 5 jaar een groot aantal activiteiten zonder subsidie kan gaan uitvoeren. Het moet een organisatie worden voor en door ondernemers, onderwijsinstellingen en maatschappelijke partners. 

De vrijetijdssector is wereldwijd een groeimarkt, maar staat in Noord-Brabant de laatste jaren sterk onder druk. VisitBrabant|Connect Brabant moet hier verandering in gaan brengen.

Terug naar overzicht