Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
3

Drenthe sluit Green Deal voor biogas in transportsector

De provincie Drenthe kent een subsidie van € 149.500 toe aan Rolande LNG, voor de toepassing van biogas in de transportsector. Met deze Green Deal doet Rolande onderzoek naar het op kleinere schaal produceren van vloeibaar biogas (Liquid BioGas) voor de transportsector. Indien het experiment slaagt, kan dit een sterke stimulans betekenen voor duurzame mobiliteit.

Met de nieuwe toepassing kan op kleinere schaal Liquid BioGas (LBG) in plaats van diesel worden geproduceerd voor de transportsector. De toepassing van LBG zorgt voor een lagere uitstoot van CO2, fijnstof en geluidsemissies. Rolande haar doelstelling op jaarbasis is het produceren van circa 1.500 ton LBG uit groen gas en stortgas, in samenwerking met afvalverwerker Attero. Volgens gedeputeerde Van de Boer opent de nieuwe techniek deuren voor bijvoorbeeld agrariërs in Drenthe, maar ook aan de gebruikerszijde in de transportsector voor vrachtwagens of bussen.

Met de subsidieregeling Green Deals wil de provincie een biobased economy in Drenthe realiseren. (Pilot-)projecten moeten bijdragen aan de doelstellingen van het Energieprogramma 2012-2015.

Terug naar overzicht