Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
3

Subsidie voor cultuur en evenementen in Groningen toegekend

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben in het kader van de 3e ronde 2013 van het Budget Evenementen voor € 57.000 aan subsidies verleend. De subsidies zijn verstrekt aan Progress Events Groningen voor het Grachtenfestijn Groningen 2013 (€ 5.000) en aan de Stichting Zomer Jazz Fiets Tour voor de 27e editie ZomerJazzFietsTour (€ 12.500). Aan de Stichting Atletiekevenementen voor Nacht van Groningen, GasTerra Ladies Run, Bommend Berendloop, 4 mijl4you, de 4 mijl van Groningen en de Plantsoenloop werd een gezamenlijk bedrag van € 40.000 verstrekt.

Op basis van de Cultuurnota 2013-2016 "Het Verhaal van Groningen" zijn subsidies verleend aan de Stichting Jonge Harten voor het uitvoeren van activiteiten in 2013 (€ 17.000), aan het Bureau Groninger Taal en Cultuur voor de uitvoering van de activiteiten in 2013 (€ 115.800) en aan het Groninger Forum voor de uitvoering van de website www.hetverhaalvangroningen.nl (€ 12.500).

Met de Subsidie Budget Evenementen wil de provincie evenementen steunen die door hun promotionele en inhoudelijke waarde bijdragen aan een positief imago van Groningen. Het gaat daarbij om evenementen op het gebied van cultuur, sport, wetenschap en toerisme die passen in de bestaande infrastructuur van Groningen en die de sterke en aantrekkelijke kanten van de provincie benadrukken.

Met het Activiteitenbudget Het Verhaal van Groningen wil de provincie het aanbod van activiteiten, gericht op deelname en presentatie op het terrein van amateurkunst en erfgoed binnen de provincie stimuleren.

Terug naar overzicht