Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
3

NWO-oproep NWA Wetenschapscommunicatie 2023

Op basis van dit programma worden projecten gefinancierd die de verbinding tussen wetenschap en samenleving versterken, bijvoorbeeld door nieuwe vormen van wetenschapscommunicatie aan te bieden aan doelgroepen die niet vanzelfsprekend met wetenschap in aanraking komen. Voor de oproep van 2023 is een budget van € 1 miljoen beschikbaar.

Aanvragen kunnen worden ingediend door wetenschappers of andere aanvragers die zijn verbonden aan universiteiten en hogescholen, TO2-instellingen, instituten en Rijkskennisinstellingen, maar ook organisaties zonder winstoogmerk waaraan een aanvrager is verbonden én aanvragers verbonden aan (wetenschaps)musea die lid zijn van de Museumvereniging.

Binnen de oproep kunnen aanvragen ingediend worden in de volgende budgettaire bandbreedtes:

  • klein (maximaal € 50.000);
  • groot (meer dan € 50.000 en maximaal € 150.000).


Aanvragers verbonden aan (wetenschaps)musea kunnen uitsluitend de als investeringssteun en/of exploitatiesteun in aanmerking komende kosten genoemd aanvragen ten behoeve van het project. Daarbij geldt dat slechts 80% van het totaal van de in aanmerking komende projectkosten door NWO zal worden gesubsidieerd.

Aanvragen kunnen worden ingediend via ISAAC, het digitale aanvraag- en rapportagesysteem van NWO. De deadline voor de oproep NWA Wetenschapscommunicatie 2023 is 1 juni 2023.

Terug naar overzicht