Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
3

Laatste ronde WiFi4EU 17 en 18 maart open voor aanvragen

De Europese Commissie meldt dat de vierde én laatste oproep voor WiFi4EU van 17 maart (13.00 uur) tot en met 18 maart 2020 (17.00 uur) wordt opengesteld voor het indienen van aanvragen.

Voor deze oproep is een budget van € 14,2 miljoen beschikbaar, waarmee 947 WiFi4EU-vouchers ter waarde van € 15.000 kunnen worden verstrekt (op volgorde van binnenkomst van de aanvragen). Er zijn bij deze oproep geen beperkingen met betrekking tot het aantal vouchers per land.

Geïnteresseerde gemeenten dienen zich voor de opening van het WiFi4EU-aanvraagportal te hebben geregistreerd als aanvrager.

Kijk voor meer informatie op: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/wifi4eu-new-call-date-announced-1

Over WiFi4EU
Met WiFi4EU steunt de EU gratis draadloze internettoegangspunten in gemeentehuizen, bibliotheken, parken en op andere openbare plaatsen. In het kader van WiFi4EU kunnen gemeenten een voucher ter waarde van € 15.000 aanvragen, bestemd voor de financiering van nieuwe wifi-toegangspunten waar er geen overlapping is met soortgelijke bestaande particuliere of openbare internetverbindingen.

De WiFi4EU-voucher dekt de apparatuur- en installatiekosten van de wifi-hotspots. De gemeente betaalt gedurende ten minste drie jaar voor de connectiviteit (het internetabonnement), het onderhoud en de exploitatie van de apparatuur.

De oproepen voor WiFi4EU vinden plaats in het kader van de Connecting Europe Facility (CEF).

Terug naar overzicht