Nieuws

mrt
3

Hoge vermindering verhuurderheffing voor bouw in regio Arnhem-Nijmegen

De Regeling Vermindering Verhuurderheffing Nieuwbouw 2020 (RVVN) is aangepast zodat ook verhuurders in de regio Arnhem-Nijmegen voortaan in aanmerking komen voor de hoge vermindering van de verhuurderheffing voor het bouwen van betaalbare huurwoningen.

Minister Van Veldhoven (Milieu en Wonen) is tot dit besluit gekomen omdat de regio Arnhem-Nijmegen de afgelopen jaren relatief sneller gegroeid is dan andere delen van het land. De prognoses laten zien dat deze groei doorzet en daardoor ook de woningtekorten oplopen. Een hogere vermindering van de verhuurderheffing voor het bouwen van betaalbare huurwoningen moet deze oplopende tekorten tegengaan. De hogere vermindering bedraagt € 25.000 per woning in plaats van € 12.500.

De wijziging betreft de volgende zestien gemeenten: Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Montferland, Mook en Middelaar, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar. De gemeenten Arnhem en Nijmegen waren al opgenomen in de lijst met de voor de hogere vermindering in aanmerking komende gemeenten.

Kijk voor meer informatie op: https://www.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2020-12409.html

Over de regeling
Het doel van de Regeling Vermindering Verhuurderheffing Nieuwbouw 2020 oftewel de RVV Nieuwbouw 2020 is het stimuleren van de nieuwbouw van huurwoningen met een lage huur. De RVV Nieuwbouw 2020 is een fiscale regeling die is opgenomen in de Wet maatregelen woningmarkt 2014 II.

In aanmerking komen corporaties of verhuurders die verhuurderheffing betalen en die in het bezit zijn van meer dan 50 huurwoningen met een huur onder de liberalisatiegrens (sociale huurwoningen). Te bouwen woningen moeten zelfstandige sociale huurwoningen betreffen met een huurprijs onder de eerste aftoppingsgrens.

De bijdrage oftewel de heffingsvermindering per woning is afhankelijk van de gemeente waar de nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd:

  • indien de nieuwbouw wordt gerealiseerd in één van de gemeenten in het gemeente-overzicht RVV Nieuwbouw 2020, dan bedraagt de heffingsvermindering € 25.000 per woning bij een minimale investering van € 62.500;
  • indien de nieuwbouw wordt gerealiseerd in een andere gemeente dan in één van de gemeenten in het gemeente-overzicht RVV Nieuwbouw 2020, dan bedraagt de heffingsvermindering € 12.500 per woning bij een minimale investering van € 31.250.


Aanvragen kunnen worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Terug naar overzicht