Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
3

NWO-TTW en ministerie VWS starten met Onderzoeksprogramma nieuwe antibiotica

Op 18 april 2017 vind de kick-off bijeenkomst plaats voor een nieuw onderzoeksprogramma dat moet leiden tot nieuwe antibiotica en alternatieven voor antibioticagebruik. Tijdens dit evenement staat de lancering van een nieuw platform voor onderzoeksgroepen die zich richten op antibiotica centraal. Het National Antibiotic Development Platform (NADP) is opgericht om oplossingen te vinden voor antibioticaresistentie.

Tijdens het evenement maken de organisatoren ook de onderzoeksthema’s van het programma bekend. Daarnaast kunnen wetenschappers en onderzoekers uit het bedrijfsleven deelnemen aan een matchmaking, om de mogelijkheden tot samenwerking te verkennen. 

 

Het programma heeft een budget van € 6 miljoen, waarvan € 2 miljoen afkomstig is van NWO-domein TTW. Het ministerie van VWS, de topsector Chemie en het bedrijfsleven stellen het overige bedrag beschikbaar. Onderzoeksteams die aan het antibioticaprogramma willen deelnemen, kunnen naar verwachting vanaf eind april een voorstel indienen bij NWO-TTW. 

 

Het NADP is opgericht om oplossingen te vinden voor antibioticaresistentie. Het platform bestaat uit diverse onderzoeksgroepen die werken aan nieuwe antibiotica en middelen die kunnen dienen als alternatief voor antibiotica. Het  zal een belangrijke rol gaan spelen in het samenbrengen van onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven. De onderzoeksgroepen die deel uitmaken van NADP zijn het Netherlands Centre for One Health (NCOH), het Centre for Antimicrobial Research (CARES), het Center for Sustainable Antimicrobials (CeSAM) en Immuno Valley. 

 

U kunt zich per e-mail bij Aurélie Veltema, communicatiemanager NADP, aanmelden voor de bijeenkomst. Voor meer informatie over het onderzoeksprogramma kunt u contact opnemen met program officer Titia Plantinga.

Terug naar overzicht