Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
3

Alle ingediende aanvragen Subsidieregeling bedrijfsbeëindiging melkveehouderij in behandeling genomen

Op 20 februari 2017 werd de Subsidieregeling bedrijfsbeëindiging melkveehouderij opengesteld voor aanvragen. De belangstelling was onverwacht groot. Het beschikbare subsidieplafond werd al op de eerste dag bereikt. Er werden in totaal 497 aanvragen ingediend. Deze zullen allemaal in behandeling worden genomen. Dit heeft staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

Het doel van de regeling is het zo snel mogelijk terugdringen van de uitstoot van fosfaat. Dit is nodig om de uitzonderingspositie van derogatie in Europa te behouden, zo laat Van Dam in zijn Kamerbrief Fosfaatreductieplan 2017 weten. Het bedrijfsleven heeft aangegeven om bereid te zijn tot € 10 miljoen aan extra middelen in te zetten, mocht dat noodzakelijk zijn om de uiteindelijke doelstelling van 60.000 GVE (€ 2,5 miljoen kilo fosfaat) te kunnen behalen. De totale bijdrage van het ministerie blijft beperkt tot de eerder toegezegde € 6 miljoen.

 

Met dit besluit wordt afgezien van de oorspronkelijk beoogde openstelling over enkele weken. RVO zal de komende periode nodig hebben om de grotere hoeveelheid aanvragen te kunnen beoordelen. De laatste tranche wordt mogelijk in mei opengesteld voor aanvragen.

 

Terug naar overzicht