Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
3

Extra flexwoningen kwetsbaren door versnellingsactie Utrecht

Het deze zomer tijdelijk voorrang geven aan de huisvesting van statushouders blijkt in de gemeente Utrecht ook goed uit te pakken voor andere kwetsbare doelgroepen. Door een 'deal' met de Veiligheidsregio Utrecht, de provincie en het rijk kwam er ruimte en geld voor 1.000 extra tijdelijke woningen.

Onderdeel van bredere Regiodeal Flexwonen
Door het besluit en allerlei extra inspanningen werden in 4 weken tijd 450 statushouders gehuisvest. Maar de actie maakte ook onderdeel uit van een bredere Regiodeal Flexwonen met de Veiligheidsregio Utrecht, de provincie Utrecht en het rijk.

Procedures sneller doorlopen
De status ‘tijdelijke’ woning, maakt het mogelijk de benodigde procedures sneller te doorlopen, waardoor er eind dit jaar naar verwachting al tussen de 800 en 900 van deze ‘tijdelijke’ woningen kunnen worden opgeleverd. En daarvan wordt weer 30 procent, oftewel tussen de 240 en de 270 woningen, toegewezen aan de verschillende aandachtsgroepen voor maatschappelijke opvang, beschermd wonen en statushouders.

Meer informatie
Lees ons interview met 2 ambtenaren die deel uitmaakten van het speciale team dat zich hier afgelopen zomer voor inzette.

Terug naar overzicht