Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
3

Beheer preferent proces Loonkostensubsidie in handen van VNG

De VNG heeft de toolkit voor het preferent proces loonkostensubsidie (LKS) in beheer genomen. Doel van de loonkostensubsidie is om het makkelijker te maken voor werkgevers om mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen. Ongeveer 260 gemeenten maken er al gebruik van.

Preferent proces
Vanuit Breed Offensief hebben gemeenten, de VNG, Divosa, SZW en de Normaalste Zaak gewerkt aan de harmonisatie van het proces rondom de loonkostensubsidie. Als gemeenten hetzelfde proces hanteren, zijn de administratieve lasten voor werkgevers minder ingewikkeld. Zo wordt het eenvoudiger om mensen uit verschillende gemeenten een werkplek te bieden. Bovendien hoeven gemeenten nu niet zelf een proces te ontwikkelen en uit te denken.

Toolkit preferent proces Loonkostensubsidie
Gemeenten kunnen gebruik maken van een toolkit, daarin staat onder meer een stappenplan, procesplaten en communicatieset met voorbeeldbrieven, aanvraagformulieren, beschikkingen en andere handige formats. 

Beheer preferent proces Loonkostensubsidie bij VNG
De VNG voert vanaf 1 januari 2023 het beheer over het preferent proces LKS. Dit betekent dat gemeenten en werkgevers met vragen en signalen contact met ons kunnen opnemen. Dat kan onder andere via het forum Preferent Proces LKS, bijeenkomsten van SZW met stakeholders en de leden van de Expertgroep Werk. We geven wijzigingen door via de website Samen voor de klant

Meer informatie en vragen
Heeft u naar aanleiding van dit bericht een vraag? Of wilt u zich aanmelden voor het forum. Stuur een bericht naar info@vng.nl.

Terug naar overzicht