Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
3

Aanvragen subsidie voor energiebesparing woningeigenaren geopend

Vanaf 24 januari 2023 kunnen woningeigenaren, onder verruimde voorwaarden, weer subsidie aanvragen voor het verduurzamen van hun woning. Namelijk met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Op de 3e dag zijn er ruim 8.300 aanvragen ingediend door woningeigenaren. Dat is meer dan op dezelfde dag in 2022.

ISDE voor meer mensen beschikbaar
Door de voorwaarden te verruimen, kunnen meer mensen subsidie aanvragen voor de kosten om te verduurzamen. Een aantal wijzigingen in de regeling voor u op een rij: 

  • Woningeigenaren die één isolatiemaatregel nemen of hebben genomen, komen nu ook in aanmerking voor subsidie. Tot vorig jaar was het minimum 2 maatregelen.
  • Woningeigenaren kunnen nu ook subsidie aanvragen voor een nieuwe elektrische kookvoorziening. Een van de voorwaarden hierbij is dat de woning aardgasvrij is en de aardgasmeter definitief is verwijderd op of na 2 april 2022. Ook moet de woning zijn aangesloten op een warmtenet.
  • De termijn om de subsidieaanvraag in te dienen na het nemen van de eerste maatregel, is verruimd naar 24 maanden. Moet u dus wat langer wachten op een warmtepomp of een beschikbare installateur die een 2e maatregel kan uitvoeren? Dan heeft u nu meer tijd om subsidie aan te vragen.

U vindt een volledig overzicht van de wijzigingen en bijbehorende voorwaarden, op ISDE: Wat wijzigt er vanaf 2023?.

Meer budget, groei aanvragen
Voor de ISDE wordt ieder jaar een nieuw budget beschikbaar gesteld. In 2022 was het budget € 228 miljoen. Door de vele aanvragen is dit tussentijds verhoogd naar € 325 miljoen. Voor 2023 is er in totaal zelfs € 350 miljoen beschikbaar voor woningeigenaren en zakelijke gebruikers. De regeling loopt tot 2030.

Meer weten?
Wilt u zich eerst oriënteren? Kijk op www.verbeterjehuis.nl.

Terug naar overzicht