Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
3

Zuid-Holland komt met subsidieregeling voor regionale MKB-deals

Een subsidieregeling voor regionale MKB-deals én de aanstelling van een MKB-ambassadeur. Met deze twee initiatieven gaat de provincie Zuid-Holland samen met gemeenten en bedrijfsleven werken aan de ondersteuning van het midden- en kleinbedrijf (mkb).

Om het mkb beter te gaan ondersteunen, wil de provincie regionale MKB-deals sluiten. Een MKB-deal bevat een gezamenlijke aanpak en afspraken ter ondersteuning en versterking van het mkb. Bijvoorbeeld voor het digitaliseren van processen, toeleiden naar bedrijfsfinanciering of het aantrekken van talent.

Een MKB-deal is een samenwerking van ten minste vijf partijen, waaronder drie Zuid-Hollandse gemeenten, één ondernemersorganisatie en de provincie Zuid-Holland. De ambitie is om vijf tot zeven MKB-deals te sluiten met diverse regio's in Zuid-Holland.

Subsidieregeling regionale MKB-deals Zuid-Holland
Om de MKB-deals te financieren, werkt Zuid-Holland momenteel de Subsidieregeling regionale MKB-deals Zuid-Holland uit. Met deze subsidieregeling kan de provincie een financiële bijdrage verlenen aan de uitvoering van de regionale plannen die zijn opgenomen in de MKB-deals.

De openstelling van de subsidieregeling zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 plaatsvinden. Meer informatie over de subsidieregeling wordt in de komende periode bekendgemaakt, aldus de provincie.

MKB-ambassadeur
De provincie heeft ook een MKB-ambassadeur aangesteld om regio's te ondersteunen bij de totstandkoming en uitwerking van een MKB-deal. Deze MKB-ambassadeur helpt regio's om het mkb-ecosysteem in kaart te brengen, met het mkb in contact te komen en de juiste plannen te ontwikkelen op basis van de behoefte bij het mkb.

Geïnteresseerde gemeenten en regio's kunnen contact opnemen met deze ambassadeur via: l.vander.windt@pzh.nl.

Kijk voor meer informatie op: https://www.zuid-holland.nl/actueel/nieuws/februari-2021/steun-mkb-via-regionale-mkb-deals-zuid-holland/

Terug naar overzicht