Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
3

Ondersteuning voor werkgevers bij inrichten eigen coronatestfaciliteit

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft een financiële regeling in het leven geroepen om werkgevers te ondersteunen die op locatie medewerkers op corona willen laten testen door de bedrijfsarts of arbodienst.

De regeling richt zich in eerste instantie alleen op bedrijven en organisaties waar thuiswerken niet mogelijk is, zoals distributiebedrijven, productiebedrijven of het openbaar vervoer. Het is mogelijk een testfaciliteit gezamenlijk in te richten, bijvoorbeeld op een bedrijventerrein.

Om bedrijven praktisch te ondersteunen bij de inrichting van een eigen teststraat, zijn in samenwerking met VNO-NCW en MKB-Nederland een website met toolkit en een helpdesk opgezet, namelijk: https://www.werkgeverstesten.nl/.

Het inrichten van een testfaciliteit kan uitsluitend plaatsvinden onder verantwoordelijkheid van een bedrijfsarts of arbo-arts. De financiële ondersteuning kan ook uitsluitend via de bedrijfsarts of arbodienst worden aangevraagd. De totale vergoeding per afgenomen antigeen(snel)test bedraagt € 61,06 exclusief btw. De kosten voor het aanschaffen van de testen worden niet vergoed.

Bedrijfsartsen en arbodiensten kunnen maandelijks factureren aan het ministerie van VWS zodra zij zich hebben aangemeld via Rijksoverheid.nl.

Zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/02/02/ondersteuning-voor-werkgevers-bij-inrichten-eigen-testfaciliteit

Terug naar overzicht