Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
3

Ruim € 9 miljoen voor fundamenteel onderzoek in het medisch domein

Binnenkort starten twaalf onderzoeksprojecten met vernieuwende onderzoekslijnen en nieuwe samenwerkingsverbanden tussen verschillende onderzoeksgroepen in de eerste ronde van de ZonMw Open Competitie.

Zij gaan onder andere aan de slag met het verbeteren van immuuntherapieën tegen kanker, de rol van genen bij verouderingsprocessen en angststoornissen en slapeloosheid.

De projecten ontvangen gezamenlijk meer dan € 9 miljoen vanuit deze eerste ronde van het programma ZonMw Open Competitie. Dit programma heeft als doel ruimte te creëren voor nieuwsgierigheidsgedreven (grensverleggende) wetenschap van excellente kwaliteit. De financiering stelt excellente onderzoeksgroepen in staat tot vernieuwing van hun onderzoekslijnen die bijdragen aan gezondheidsonderzoek. Een belangrijke eis is ook dat ze nieuwe samenwerkingen tot stand brengen tussen verschillende onderzoeksgroepen.

Drie van de twaalf onderzoeksgroepen hebben binnen hun project ook financiering aangevraagd voor investeringen in infrastructuur zoals wetenschappelijk vernieuwende apparatuur.

Vanaf 20 februari is het weer mogelijk financiering aan te vragen in het programma ZonMw Open Competitie.

Kijk voor meer informatie – inclusief een overzicht van de nu gehonoreerde projecten – op: https://www.zonmw.nl/nl/actueel/nieuws/detail/item/9-miljoen-euro-voor-fundamenteel-onderzoek-door-interdisciplinaire-onderzoeksteams-in-het-medisch-do/

Terug naar overzicht