Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
3

Zuid-Holland investeert ruim € 900.000 in hoogwaardig openbaar vervoer

De provincie Zuid-Holland investeert een bedrag van ruim € 900.000 in de voorbereiding van infrastructurele maatregelen voor de invoering van Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) in de Bollenstreek. Het HOV wordt ingevoerd in de gemeenten Teylingen, Lisse en Noordwijk, als onderdeel van de HOV-verbinding Noordwijk-Schiphol.

Teylingen ontvangt een bedrag van € 750.000 voor het uitwerken van plannen die bijdragen een betere en meer betrouwbare doorstroming van de bus. Maatregelen zijn onder anderen aanpassingen van rotondes, aanleg van verkeerslichten met voorrang voor het HOV en het aanpassen van haltes. De meeste maatregelen zullen naar verwachting voor eind 2016 gerealiseerd zijn.

Voor Lisse is € 100.000 beschikbaar. Het bedrag zal onder meer worden gebruikt voor het opstellen van een voorlopig ontwerp van het te realiseren maatregelenpakket. Noordwijk zet het toegekende budget van € 80.000 in voor een uitwerking, die gericht is op onder meer het oplossen van knelpunten in verband met de verkeersdrukte op stranddagen.

Terug naar overzicht