Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
3

Twee voorlichtingsbijeenkomsten Sectorplan Zorg

De werkgevers- en werknemersorganisaties in de VVT, GHZ en GGZ ondersteunen, via het sectorplan, met ontslag bedreigde en ontslagen medewerkers op praktische wijze in het zoeken naar ander werk, zowel binnen de eigen branche als daarbuiten. Op 17 februari a.s. (in Driebergen-Zeist) en op 24 februari a.s. (in Zeist) worden voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. Ze zijn bedoeld voor HRM-managers, P&O-adviseurs, bestuurders, directie en OR-leden van zorginstellingen in de VVT, GHZ en GGZ.


Op basis van het sectorplan kunnen werkgevers een vergoeding ontvangen van maximaal 50% van de kosten van mobiliteits- en van-werk-naar-werk-trajecten. Op het webportaal is het aanbod opgenomen van vier geselecteerde mobiliteitsbureaus: Matchcare, Randstad, Tempo Team / Leeuwendaal en USG Restart. Met deze bureaus zijn door de drie branches afspraken gemaakt over de inhoud en prijzen van het aanbod. Via het portaal kunnen werkgevers zich registreren en deelnemers aanmelden.
Geïnteresseerden kunnen zich voor de (gratis) bijeenkomsten op 17 en 24 februari inschrijven door het aanmeldformulier in te vullen. De volgende thema's zullen centraal staan tijdens deze voorlichtingsbijeenkomsten:

Informatie over de begeleiding van medewerkers naar ander werk;
Kennismaking met geselecteerde mobiliteitsbureaus die u hierin ondersteunen;
Leren van de opgedane ervaringen van de mobiliteitsbureaus met de van werk-naar-werk-trajecten uit het sectorplan;
Informatie over de werkwijze van het sectorplan (hoe komt een werkgever in aanmerking voor de vergoeding van maximaal 50%).

Terug naar overzicht