Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
3

Oproep Groningse vrijwilligersprijs in categorie geschiedenis

De Groningse afdeling van het Prins Bernhard Cultuurfonds schrijft jaarlijks de Tine Clevering-Meijer Prijs uit. Dit is een aanmoedigingsprijs die wordt uitgereikt op een werkterrein dat binnen de doelstelling van het fonds valt, te weten: geschiedenis, letteren, beeldende kunst, theater en muziek, monumentenzorg, natuur en wetenschap. In 2015 is gekozen voor de categorie geschiedenis. Projecten kunnen tot 27 februari 2015 worden ingezonden. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5.000. Ook ontvangt het winnende project een beeldje van kunstenaar Eddy Roos.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen steunt initiatieven van vrijwilligers en amateurs op het terrein van cultuur, natuur en wetenschap in haar provincie. Om deze mensen voor het voetlicht te brengen, heeft het fonds de Tine Clevering-Meijer Prijs ingesteld. Hiervoor is het fonds in 2015 op zoek naar vrijwilliger(s), die initiatief hebben genomen voor een project dat tot de verbeelding spreekt of een verrassende kijk geeft op het werkterrein geschiedenis. Het project is bij voorkeur in of dichtbij de uitvoeringsfase.

Groningers worden uitgenodigd om relevante projecten ter beoordeling voor te leggen aan de jury. De vorm is vrij, wel moeten doel, werkwijze en resultaat duidelijk worden. Er wordt onder meer gelet op uitstraling en voorbeeldfunctie.

Terug naar overzicht