Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
3

Onderzoekskant van het hbo haakt aan bij NWO-thema VerDuS

Eind vorige maand is het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA (Regieorgaan SIA) toegetreden tot het NWO-thema Verbinden van Duurzame Steden (VerDuS). Regieorgaan SIA financiert en stimuleert praktijkgericht onderzoek van hogescholen. Hiermee richten de VerDuS-programma's zich niet meer alleen op de universiteiten, maar ook op de hogescholen. SIA investeert € 1,5 miljoen in de call Smart Urban Regions for the Future (SURF) van VerDus. De SURF-call wordt deze maand gepubliceerd. Ook zal het regieorgaan € 150.000 bijdragen aan onder andere matchmakingsactiviteiten tussen wetenschap en praktijk.

Naast kennisontwikkeling heeft VerDus ook de ambitie tot kennisverspreiding en doorwerking van kennis in de praktijk. De relatie met hogescholen is dan juist heel waardevol, volgens de directie van VerDuS. Regieorgaan SIA krijgt een vertegenwoordiger in zowel de Raad van Toezicht van VerDuS als in de Programmacommissie van het nieuwe VerDuS-programma SURF.

VerDuS en Regieorgaan SIA gaan ook intensiever samenwerken in kennisdisseminatie. In november zal SIA een congres organiseren met ‘smart cities’ als een belangrijk thema; VerDuS zal daar aan meewerken.

Terug naar overzicht