Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
3

Nieuwe ronde Klein Geluk Fonds NutsOhra geopend

Vanaf 1 januari 2018 kunnen bij Fonds NutsOhra (FNO) aanvragen worden ingediend voor het programma Klein Geluk. De deadline is 28 februari 2018. Met Klein Geluk ondersteunt het fonds projecten die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen die langdurig afhankelijk zijn van intensieve zorg. Organisaties kunnen subsidie aanvragen voor materialen, dagbesteding en evenementen.

De komende vier jaar wil FNO € 3 miljoen reserveren om de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid te kunnen verbeteren. Het nieuwe programma Klein Geluk loopt van 1 januari 2018 tot 1 januari 2022. Binnen het programma is gekozen voor de volgende subsidiemogelijkheden:

  • subsidie voor materialen, dagbesteding en evenementen die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vak van gezondheid. Hiervoor worden 6 calls uitgeschreven gedurende de looptijd van het programma;
  • subsidie voor het bewerkstelligen van een structurele verandering die een positieve bijdrage levert aan de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid. Gedurende de looptijd van het programma worden hiervoor 3 thema calls uitgeschreven. De kaders hiervoor worden medio 2018 vastgesteld.

Het programma Klein Geluk van Fonds NutsOhra steunt projecten die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen die langdurig afhankelijk zijn van intensieve zorg. De projecten komen tot stand naar aanleiding van de vraag en behoefte vanuit de doelgroep zelf. Het gaat hierbij om mensen in alle leeftijdscategorieën met een chronische ziekte, een verstandelijke-, lichamelijke- en/of meervoudige beperking of een psychiatrische stoornis. 

Terug naar overzicht