Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
2

Alle nieuwe ontwikkeladviestrajecten NL leert door alweer vergeven

Werkenden en werkzoekenden hebben zich dinsdag 1 december massaal aangemeld voor gratis loopbaanadvies via de Tijdelijke subsidieregeling NL leert door met inzet van ontwikkeladvies (NLDOA).

De ontwikkeladviestrajecten konden vanaf dinsdagochtend worden geregistreerd via de website www.ontwikkeladviesportaal.nl. Inmiddels kunnen er echter alweer geen nieuwe trajecten meer worden geregistreerd, omdat het maximum aantal van 55.000 registraties is bereikt.

Met het vorige week extra beschikbaar gestelde budget van € 35 miljoen is er overigens 'slechts' ruimte is voor het bekostigen van 50.000 nieuwe trajecten, maar er is ruimte geboden voor maximaal 55.000 registraties. Daarbij is rekening gehouden met eventuele uitval van deelnemers en het niet doorgaan van trajecten.

'Regeling beantwoordt aan een behoefte'
"Mensen waren er vandaag vroeg bij", zei een woordvoerder van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) dinsdag in een toelichting aan NU.nl. "Kennelijk beantwoordt deze regeling aan een behoefte, we zijn heel blij dat er gretig gebruik van wordt gemaakt."

Of het succes van de regeling betekent dat er nog meer gratis trajecten beschikbaar worden gesteld, durfde de woordvoerder niet te zeggen. "Vooralsnog is dit alles wat er op de plank lag. Maar we zitten in de coronacrisis, en die staat gelijk aan onzekerheid. Het enige waar wij op dit moment op inzetten, is zoveel mogelijk mensen aan het werk helpen."

Zie ook: https://www.nu.nl/economie/6093973/run-op-loopbaanadvies-bijna-alle-trajecten-nl-leert-door-al-vergeven.html

Over de regeling
Het doel van de regeling is om individuen door middel van kosteloos te volgen ontwikkeladviestrajecten handvatten te geven voor het in kaart brengen van de ontwikkelmogelijkheden en loopbaankansen die zij hebben.

Het was overigens al de tweede keer dat mensen zich konden aanmelden voor het gratis loopbaanadvies. Aan het einde van de zomer waren er 22.000 gratis trajecten beschikbaar, die binnen een maand op waren.

Terug naar overzicht