Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
2

CZ Zorgprijs voor zorgvernieuwend initiatief gewonnen door 'Het Confectieatelier'

De Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen (RSZK) heeft de CZ Zorgprijs gewonnen met 'Het confectieatelier'. Dit een plaats waar ouderen samen met studenten nieuwe of aangepaste kleren kunnen maken. De prijs heeft een waarde van 25.000 en wordt jaarlijks uitgereikt aan een vernieuwend zorgproject. Het confectieatelier is een gezamenlijk initiatief van RSZK, een instelling voor zorg, wonen en welzijn in Zuidoost-Brabant, en ROC beroepsopleiding mode.

De tweede prijs (€ 10.000) werd gewonnen door Bartiméus, een instelling voor blinden en slechtzienden voor het project 'Persoonlijke Effectieve Presentatie', een initiatief gericht op zelfpresentatie en -vertrouwen. De derde prijs (€ 5.000) was voor GGzE Eindhoven, voor het project 'Sigi 2.0.', een kledingwinkel voor mensen met een psychiatrische achtergrond die wonen op landgoed de Grote Beek in Eindhoven.

Eervolle vermeldingen waren er voor Het KinderOOGcentrum uit Rotterdam en BrabantZorg samen met MVO Nederland. De CZ Zorgprijs is op uitnodiging. CZ benadert zelf partijen met het verzoek om deel te nemen. De prijs zal ook in 2015 weer worden uitgereikt.

Terug naar overzicht