Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
2

Brabantse subsidieregeling voor cultureel erfgoed uitgebreid

In het kader van de eerste nieuwe paragraaf wordt € 260.000 ingezet voor de restauratie van monumentale orgels. Deze nieuwe paragraaf maakt het eenmalig mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen voor de restauratie van een monumentaal orgel in een rijksmonumentale kerk.

Voor de tweede nieuwe paragraaf wordt eenmalig € 1 miljoen ingezet voor de verbreding van het publieksbereik bij theaters en musea. Deze wijziging benadrukt het belang van diversiteit en inclusiviteit in de culturele sector en sluit daarmee aan op de doelen van het beleidskader Levendig Brabant 2030.

De bestaande paragraaf gericht op musea (erfgoed) wordt ten slotte herzien en eenmalig uitgebreid door theaters (cultuur) toe te voegen.

Meer informatie volgt na publicatie van de nu vastgestelde wijziging in het Provinciaal Blad.

Zie ook: https://www.brabant.nl/bestuur/gedeputeerde-staten/overige-informatie-gedeputeerde-staten/openbare-besluitenlijst-gedeputeerde-staten/obl-2023/openbare-besluiten-en-activiteiten-gedeputeerde-staten-31-oktober-2023

Over de regeling
De provincie Noord-Brabant wil met de Subsidieregeling cultureel erfgoed Noord-Brabant 2016 stimuleren dat erfgoed wordt behouden, dat erfgoed toegankelijker wordt gemaakt voor Brabanders en bezoekers aan Brabant, dat erfgoed nieuwe economische functies krijgt, en dat kennis over erfgoed wordt opgebouwd.

Terug naar overzicht