Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
2

Oproep voor nominaties voor Deltapremie 2023

Nominaties kunnen worden ingediend door de voorzitters van het College van Bestuur van een door de overheid bekostigde hogeschool. Per hogeschool kan één voordracht worden gedaan. Eén van de partners vanuit de beroepspraktijk dient de voordracht met een aanbevelingsbrief te ondersteunen.

De voorgedragen lector moet een dienstverband hebben bij de hogeschool die de voordracht doet en moet de volledige premie voor zijn of haar pensioen kunnen besteden. Lectoren die al eerder de Deltapremie hebben ontvangen komen niet in aanmerking.

De onderzoeksgroepen van de winnende lectoren ontvangen beide een premie van € 500.000 en een kunstwerk (de Delta Award). De ontvangende lector geniet een ruime mate van bestedingsvrijheid. Voorwaarde is wel dat de premie moet bijdragen aan de versterking van de onderzoekgroep. Vanwege de doelstelling van de Deltapremie dient 10%-20% van de premie te gaan naar de versterking van de ambassadeursfunctie van de lector. De premie moet binnen vijf jaar besteed worden.

Voordrachten kunnen worden ingediend via ISAAC, het digitale aanvraag- en rapportagesysteem van NWO. De deadline voor voordrachten in het kader van de Deltapremie 2023 kunnen worden ingediend tot en met 16 mei 2023.

Terug naar overzicht