Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
2

Binnenkort NWO-oproep met China over duurzame waterprocessen

Het thema van de oproep is 'Groene waterprocessen'. Dit zijn processen in drinkwatervoorziening en afvalwaterbeheer die op de natuur gebaseerde oplossingen omvatten, en die eenvoudig maar robuust zijn, minder chemicaliën en energie verbruiken, en die terugwinning, recycling en hergebruik van energie en hulpbronnen bevorderen. De subthema’s van de oproep zijn:

  • Groene drinkwatervoorzieningen;
  • Groen afvalwatermanagement;
  • Terugwinning van energie en hulpbronnen in de watersector;
  • Veerkracht in de watersector;
  • Acceptatie en beheer van groenwaterprocessen.


In het kader van de oproep kunnen consortia gezamenlijke onderzoeksprojecten indienen die de grenzen tussen de wetenschappelijke disciplines overstijgen én zorgen voor integratie van wetenschappelijke inzichten en praktijkkennis. Om de maatschappelijke relevantie van hun onderzoek te vergroten dienen aanvragers eveneens samen te werken met maatschappelijke partijen, zoals overheids- en semioverheidsinstellingen en particuliere organisaties.

De maximale looptijd van de voorgestelde projecten aan Nederlandse zijde is vier of vijf jaar. Naar verwachting zal het totale Nederlandse budget € 2,8 miljoen bedragen en dit wordt aan Chinese zijde, voor de Chinese onderzoekers, gematcht door CAS. NWO en CAS beogen met dit budget vier projecten te financieren.

Informatiewebinar
Op 14 december 2022 zullen medewerkers van NWO en CAS de oproep toelichten. NWO en CAS zullen onder meer ingaan op de opzet en inhoud van de call, de vereisten en samenstelling van de consortia, en vragen beantwoorden.

Zie voor meer informatie:
https://www.nwo.nl/nieuws/vooraankondiging-nieuwe-call-met-china-over-duurzame-waterprocessen

Terug naar overzicht