Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
2

22 november matchmaking Duurzame Living Labs Fase 2: Lighthouse projecten

NWO organiseert op 22 november a.s. samen met TKI Dinalog een voorlichtings- en matchmakingsbijeenkomst voor de call Duurzame Living Labs Fase 2: Lighthouse projecten. De bijeenkomst is van 13.30 tot 17.30 in Utrecht. Doel is om geïnteresseerden in de call informatie te geven en om consortiumvorming te stimuleren.De middag biedt ook de mogelijkheid om een idee, consortium of probleemstelling te pitchen daarmee samenwerking te zoeken,

De deadline van de call is 19 februari 2019. In aanmerking komen voorstellen rond thema’s waarin maatschappelijke en wetenschappelijke uitdagingen én praktijkrelevantie bij elkaar komen. Voorbeelden zijn duurzaamheid, de inpassing van nieuwe technologie en (stedelijke) bereikbaarheid. Er is in totaal een budget beschikbaar van € 12.775.000. De financiële bijdrage ligt tussen de € 1 miljoen en € 2 miljoen. De call is een initiatief van NWO en TKI Dinalog. Ze werken samen met de Topsector Logistiek, waarbij nadrukkelijk aansluiting wordt gezocht bij de Topsector Water & Maritiem en de Topsector Energie.

 

Het inzetten van de middelen in deze call heeft tot doel het opzetten van vernieuwende living labs waarin onderzoek wordt gedaan en experimenten worden uitgevoerd. Het gaat om inspirerende lighthouse projecten waarbij de verwachting is dat het een combinatie betreft van vernieuwend fundamenteel, toegepast en praktijkgericht onderzoek van hoog niveau, dat door zijn zichtbaarheid bijdraagt aan de toepassing en opschaling van de ontwikkelde inzichten en oplossingen en op die manier aan structurele veranderingen. Vernieuwing van het transport- en mobiliteitssysteem zal in ieder project de hoofddoelstelling zijn.

 

Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een email te sturen aan logistiek@nwo.nl met daarin uw naam en de organisatie. Ook kunt u aangeven of u een pitch wil geven.

Terug naar overzicht