Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
2

Call Natuurkunde Projectruimte gepubliceerd: sluitingsdatum 1 mei

NWO heeft de call for proposals van het subsidie-instrument Natuurkunde Projectruimte (voorheen FOM-Projectruimte) gepubliceerd. Aanvragen kunnen doorlopend nog tot en met 1 mei 2018 worden ingediend. Er is tot deze datum een budget van circa € 6,2 miljoen beschikbaar. De Natuurkunde Projectruimte maakt kleinschalige projecten mogelijk voor fundamenteel onderzoek in de fysica met een vernieuwend karakter en een aantoonbare wetenschappelijke, industriële of maatschappelijke urgentie.

Ook aanvragen uit de grensgebieden van de fysica komen in aanmerking voor deze subsidie, mits het onderzoek voldoende bijdraagt aan de natuurkunde.

 

Er kan tot maximaal € 425.000 worden aangevraagd. Hierop zijn twee uitzonderingen: 

  • Als de aanvraag een belangrijke investeringscomponent bevat (> € 110.000) mag het aan te vragen bedrag daarmee worden verhoogd tot een aanvraagmaximum van € 600.000;
  • Als indieners uit twee of meer onderzoeksgroepen gezamenlijk een aanvraag voor een samenwerkingsproject indienen, is het maximum € 600.000.

Een onderzoeker mag slechts eenmaal per twaalf maanden zijn of haar naam aan één Natuurkunde Projectruimte aanvraag verbinden als (mede-)indiener.

Terug naar overzicht