Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
2

Subsidieplafond voor 2015 voor de Projectstimuleringsregeling INTERREG V bijna bereikt

Er is nog ruimte voor enkele aanvragen binnen het budget voor 2015 van de Projectstimuleringsregeling INTERREG V (PSR). De Projectstimuleringsregeling INTERREG V is bedoeld als stimulans voor het uitwerken van een projectidee tot een voldragen projectaanvraag voor de NWE-, NSR- of Europe-project. De subsidie, met een maximum van € 25.000, wordt verstrekt aan een Lead Partner voor de kosten van niet-economische activiteiten.  
 
Ook voor 2016 is er PSR-budget beschikbaar. Vanaf 1 januari 2016 kunnen de aanvragen worden ingediend. Er komt geen 'reservelijst' voor aanvragen die na uitputting van het budget nog in 2015 worden ingediend.
 
In de periode 2014-2020 maken de Interreg programma’s opnieuw onderdeel uit van het Europese cohesiebeleid dat gericht is op slimme, duurzame en inclusieve groei. De transnationale programma’s waaraan Nederland deelneemt in deze vijfde programmaperiode zijn: North Sea Region (NSR), North West Europe (NWE) en Interreg EUROPE (het interregionale projectenprogramma). 

Terug naar overzicht