Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
2

Cultuurfonds Overijssel publiceert indiendata 2016

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel verleent subsidies voor activiteiten op het gebied van cultuur en natuurbehoud. In 2016 hanteert zij vier uiterste indiendata, namelijk 15 februari, 15 mei, 15 augustus en 1 november. Aanvragen worden steeds behandeld in de daaropvolgende bestuursvergadering. Aanvragen voor activiteiten die op de genoemde vergaderdata reeds hebben plaatsgevonden, worden niet in behandeling genomen. 
Ook heeft het Cultuurfonds Overijssel bekendgemaakt dat zij in het derde kwartaal van 2015 aan 47 projecten een financiële bijdrage verleend heeft. Samen met de toewijzingen uit een aantal CultuurFondsen op Naam, werd in totaal een bijdrage van € 115.450 toegekend in de sectoren muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, letteren, culturele vorming, monumentenzorg en natuur.
 
Zowel grootschalige als kleine, intieme projecten zijn in deze ronde ondersteund. Zo ontving de Stichting Historische Vereniging Avereest een toekenning van € 5.000 voor de inrichting van werfhuisjes, maar werd ook het Overijssels Kamerkoor uit Zwolle ondersteund met een bijdrage van € 550 voor de uitvoering van een adventsconcert. Een overzicht van alle ondersteunde projecten is hier te vinden, gerangschikt per gemeente.
 
De provinciale afdelingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds hebben tot taak de doelstelling van het fonds uit te voeren, voorzover het gaat om activiteiten van overwegend provinciaal belang. Elke afdeling heeft zijn eigen bestuur, dat zelfstandig beslist over toewijzingen voor financiële ondersteuning. De Overijsselse afdeling van het fonds kent daarbij de volgende aanvullingen op de landelijke richtlijnen. Deze aanvullingen zijn per 1 september 2015 geactualiseerd.

Terug naar overzicht