Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
2

Op kosten Mondriaan Fonds naar Biënnale van Venetië 2024

In aanmerking komen beeldend kunstenaars met een beroepspraktijk van minimaal één jaar uit Nederland of het Caribisch deel van het Koninkrijk. Bij de selectie wordt gestreefd naar een goede mix in leeftijd, achtergrond, gender en discipline.

De bijdrage is bedoeld om de internationale positie van beeldend kunstenaars uit Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk een impuls te geven door hun aanwezigheid op belangrijke internationale events te stimuleren. Het Mondriaan Fonds biedt beeldend kunstenaars zo de gelegenheid om inzicht te krijgen in het internationale beeldende kunstveld, hun eigen internationale netwerk te versterken en hen te ondersteunen bij hun internationale profilering. Voor de preview en opening (van 17 tot en met 20 april 2024) van de aanstaande Biënnale van Venetië in 2024 stelt het Mondriaan Fonds 40 reisvouchers en toegangskaarten ter beschikking.

Een toekenning omvat toegangskaarten voor de preview en opening van de Biënnale van Venetië. Daarnaast draagt het Mondriaan Fonds maximaal € 1100 per persoon bij voor de reiskosten naar en van Venetië en de kosten van een onderkomen in Venetië. De voucher voor beeldende kunstenaars gevestigd in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden is maximaal € 2000. Dit omdat de reiskosten vanuit de Cariben hoger zijn.

Aanvragen kunnen tot en met 2 november 2023, 16.00 uur worden ingediend.

Zie voor meer informatie: https://www.mondriaanfonds.nl/subsidie-aanvragen/regelingen/voucher-biennale-van-venetie/

Terug naar overzicht