Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
2

SCI publiceert 'Open Oproep Research, Act & Reflect'

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie (SCI) heeft de 'Open Oproep Research, Act & Reflect' gepubliceerd.

Met de oproep wil het fonds programma's gericht op het versterken van andere of gemarginaliseerde stemmen stimuleren. De oproep is gericht op zogeheten grassroots platforms, collectieven en organisaties die met hun programma bijdragen aan een meer cultureel diverse en inclusieve creatieve industrie.

Voor de oproep is een bedrag van maximaal € 440.000 beschikbaar. Hiermee kunnen vier programma's worden ondersteund voor een bedrag van maximaal € 110.000. Het fonds streeft ernaar om twee programma's te ondersteunen waarin ontwerpkritiek het uitgangspunt is en twee programma's die gericht zijn op het maakproces, waarbij vanuit het subsidiebedrag minimaal € 50.000 besteed moet worden aan opdrachten aan makers.

Platforms, instellingen of collectieven die zich verhouden tot de vakgebieden vormgeving, architectuur of digitale cultuur kunnen aanvragen indienen. Ook partijen die in oprichting zijn of waarvan de oprichting deel uitmaakt van het programma kunnen aanvragen indienen. In dat geval worden aanvullende afspraken met het fonds gemaakt over de begeleiding en fasering. Partijen die al een structurele subsidierelatie hebben met het Rijk (BIS) of worden ondersteund in de Regeling Vierjarige Instellingssubsidie van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie kunnen niet indienen.

De uiterste indieningsdatum is 11 november 2020. Aanvragen zullen uitdrukkelijk niet worden beoordeeld op eerder georganiseerde activiteiten en behaalde resultaten.

Zie ook: https://stimuleringsfonds.nl/nl/actueel/nieuws/open_oproep_research_act_reflect/

Terug naar overzicht