Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
2

Steun voor samenwerking tussen ontwerpers en ambachtslieden

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie (SCI) en het Mondriaan Fonds (MONDRIAAN) hebben een open oproep opengesteld voor ontwerpers en beeldend kunstenaars om een samenwerking aan te gaan met één of meerdere ambachtslieden.

Dit met als doel om eigentijds gebruik van ambachten te stimuleren.

De oproep staat open voor projecten die gelijkwaardige samenwerking versterken en kunnen leiden tot een duurzame toekomst van ambachten. Het kan daarbij gaan om verkenningen, nieuwe gebruiken en/of toepassingen van traditionele en hedendaagse ambachten.

Projecten kunnen diverse vormen hebben, bijvoorbeeld experimenten in materiaal en techniek, ontwerpend/artistiek onderzoek of een bijzondere samenwerking binnen een werkplaats of een lab. De voorkeur gaat uit naar projecten waarin duurzaamheid of circulariteit een rol spelen.

Het minimaal aan te vragen bedrag is € 7500 per project. In totaal is € 125.000 te verdelen.

Aanvragen kunnen tot en met 13 november 2019 worden ingediend via de online aanvraagomgeving van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Kijk voor meer informatie op: https://stimuleringsfonds.nl/nl/subsidies/open_oproepen/open_oproep_eigentijds_gebruik_van_ambachten/

Terug naar overzicht