Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
2

Oproep voor Gebruikersondersteuning ruimteonderzoek

NWO Exacte en Natuurwetenschappen (ENW) en het Netherlands Space Office (NSO) hebben een nieuwe oproep geopend voor het programma Gebruikersondersteuning ruimteonderzoek. Voor deze oproep is een budget van € 2,4 miljoen beschikbaar.

Het programma biedt ondersteuning aan in Nederland werkzame onderzoekers bij het gebruik van infrastructuur in de ruimte ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek van hoge kwaliteit op het gebied van aardobservatie en planeetonderzoek.

Binnen het thema aardobservatie staat het programma open voor onderwerpen op de gebieden geosfeer, hydrosfeer, atmosfeer, cryosfeer, biosfeer en anthroposfeer, en onderzoek waar deze gebieden samenkomen. Voor planeetonderzoek is het thema planetaire evolutie en leefbaarheid (habitability) vastgesteld, waarbij het onderzoek gericht is op ons eigen zonnestelsel.

Financiering kan worden aangevraagd door hoogleraren, universitair (hoofd)docenten of onderzoekers met een gelijkwaardige positie die in dienst zijn bij een Nederlandse universiteit of een door NWO erkend onderzoeksinstituut. Aanvragers dienen gepromoveerd en/of hoogleraar te zijn en moeten een dienstverband hebben voor minimaal de looptijd van het aanvraagproces en het onderzoek waarvoor de subsidie wordt aangevraagd. Het is niet mogelijk dat de onderzoeker voor zichzelf een positie aanvraagt. Per onderzoeker kan men jaarlijks één aanvraag indienen.

De ondersteuning kan worden gebruikt ter dekking van personele kosten (één personeelsplaats per onderzoeksproject: één aio voor vier jaar of één postdoc voor maximaal drie jaar) en additionele middelen (materiële kosten en/of reiskosten).

De sluitingsdatum voor de (verplichte) vooraanmeldingen is 7 november 2019, 14.00 uur. Uitgewerkte aanvragen kunnen tot en met 9 januari 2020, 14.00 uur worden ingediend.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/enw/gebruikersondersteuning-ruimteonderzoek-go/gebruikersondersteuning-ruimteonderzoek-go.html

Terug naar overzicht