Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
2

Drentse Anjer Prijs voor samenwerking in de culturele sector aangekondigd

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe wil zijn waardering uitspreken voor culturele organisatoren die een stimulerende bijdrage of een belangrijke impuls geven aan het culturele klimaat in de regio. Daarom wordt met ingang van 2018 jaarlijks de Drentse Anjer Prijs uitgereikt. De onderscheiding bestaat uit een geldbedrag van € 5.000 en is speciaal bestemd voor groepen. Een uiterste indiendatum is nog niet bekendgemaakt.

Voor de prijs kunnen alle vormen van cultuur in aanmerking komen: muziek, dans, toneel, theater, mime, popmuziek, beeldende kunst, architectuur, erfgoed, literatuur, film, nieuwe media. De Drentse Anjer Prijs sluit aan op de al bestaande culturele prijzen in Drenthe: de Drentse Talentprijs Cultuur en de Grote Culturele Prijs van Drenthe. Deze beide prijzen richten zich vooral op personen. 

 

Een jury beoordeelt alle inzendingen en stelt hieruit een top 3 samen. Deze kanshebbers wordt gevraagd, de ambitie te omschrijven in maximaal 1000 woorden. Verbeelding van de ambitie in de vorm van een filmpje is ook mogelijk. 

In deze omschrijving of film moet worden aangegeven, hoe het te winnen prijzengeld zou kunnen worden ingezet, op welke wijze men zich verder zou willen ontwikkelen en / of hoe zij hun ambitie willen waarmaken. Dit kan bijvoorbeeld door coaching van een bijzondere dirigent, een voorstelling op een bijzonder festival, de aanschaf van apparatuur of instrument, een CD-opname, uitgave van een boek of digitale registratie van een dansact. 

Terug naar overzicht