Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
2

VSB Fonds publiceert nieuwe deadlines voor Regeling dorps- en buurthuizen

Met de Regeling dorps- en buurthuizen ondersteunt het VSB Fonds bij de bouw, inrichting en verbouwing van dorps- en buurthuizen. Inmiddels is de laatste ronde van 2015 gesloten voor aanvragen. In 2016 zal het fonds vier indienrondes hanteren: deze sluiten respectievelijk op 29 januari, 29 april, 29 juli en 28 oktober 2016. 
Om voor een donatie voor realisatie of inrichting van een dorps- of buurthuis in aanmerking te komen, moet een aanvraag aan verschillende criteria voldoen. Zo moet een aanvraag worden ingediend namens een rechtspersoon, bij voorkeur een stichting of vereniging. Het project (bouw of aanschaf inrichting) mag niet starten binnen de aanvraag- en behandeltermijn en het pand dient financieel exploitabel te zijn. Ook zijn er criteria voor eigendom en toegankelijkheid.
 
Bovendien vindt het VSB Fonds het van belang dat een aanvraag vanuit de bevolking zelf komt: het project is een burgerinitiatief. Burgers zitten bijvoorbeeld zelf in het bestuur, organiseren de verbouwing of zijn betrokken bij de activiteiten die worden georganiseerd.
 
Ter inspiratie heeft het fonds hier enkele voorbeelden beschikbaar van eerder ondersteunde buurt- en dorpshuizen.

Terug naar overzicht