Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
2

STW opent vierde call High Tech Materials

Technologiestichting STW, Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM) en Materials innovation institute (M2i) hebben een nieuwe call voor Hightech Materialen (HTM 2014) geopend. Aanvragen kunnen tot en met 9 december 2014 worden ingediend. Doel is om een impuls te geven aan het wetenschappelijk materialenonderzoek in Nederland. De uitvoering van de call ligt bij STW.

Projectvoorstellen kunnen onder meer worden ingediend op het gebied van hybride- en composietmaterialen, slimme en geavanceerde metalen, multifunctionele textielen en oppervlakte- en nanomaterialen. Het totale budget is maximaal € 3 miljoen. Vanuit de NWO-partners is er € 1.5 miljoen beschikbaar. Naast de NWO-bijdrage is er voor de financiering van deze onderzoeksprojecten per project een private cash cofinanciering van 50% vereist. M2i zal de cash co-financiering van haar leden leveren tot een maximum van € 1.5 miljoen. De aan te vragen financiering in deze call bedraagt maximaal € 375.000 (50% van de maximale projectomvang van € 750.000).

De HTM 2014 call is georganiseerd op initiatief van het Topteam van de Topsector Hightech Systemen en Materialen (HTSM) en volgt de prioriteiten van de Hightech Materials Roadmap die is opgesteld door wetenschappers en bedrijven.

Terug naar overzicht